SALVEM L’EMPORDÀ! (Ménage à trois langues Català, Castellano, Français)

5 octubre 2009


Amb el lema “Salvem l’Empordà” es presentà dimarts vespre un concert reivindicatiu al Teatre Jardí de Figueres. L’objectiu fou conscienciar a la població de la comarca del Alt Empordà, de la província de Girona de la necessitat de conservar el territori. Al acte varen acudir artistes benèvols, representant els quatre punts cardinals del territori català, amb el propòsit de recaptar fons para la causa. El protagonista absolut Cris Juanico i el seu grup els “Menaix a Truà” representant ses Illes Balears i Menorca en particular. Precedit per en primer lloc Quimi Portet en representació del principat de Catalunya, acte seguit del cantautor Pau Alabajos acompanyat de la virtuosa violinista Laura Navarro en representació del país valencià, i del grup Blues de Picolat que acudiren des de Perpinyà i representaren la Catalunya Nord. El concert començà fent un homenatge a Pepe Rubianes amb la reproducció de àudio, de una actuació del humorista. Això es va fer pel recolzament que ell va donar en vida a la causa de la protecció del territori empordanès, segons els comentaris que es feren entre actuació i actuació. Seguidament es presentaren una sèrie de fotografies que feien palesa de la transformació que ha anat patint el paisatge en els últims anys i especialment els set que fa que la plataforma existeix. S’exposà la informació així mateix que, a pesar de haver gastat com associació la suma de 34.000 € en plets contra els projectes de gran envergadura que s’han volgut desenvolupar i que han guanyat, encara queda molta feina per fer. La nota poètica de la vesprada, fou de Núria Esponellà, autora de la comarca, qui en recolzament va fer llegir, en el seu nom, un comunicat i un poema.

Con el lema “Salvem l’Empordà” (Salvemos el Ampurdán) se presentó el martes por la noche un concierto reivindicativo en el Teatro Jardín de Figueres cuyo objetivo fue concienciar a la población de la comarca del Alto Ampurdán, de la provincia de Girona de la necesidad de conservar el territorio. Al acto acudieron artistas benévolos, representando los cuatro puntos cardinales del territorio catalán, con el propósito de recaudar fondos para la causa. El protagonista absoluto Cris Juanico y su conjunto los “Menaix a Truà” representando a las Islas Baleares y Menorca en particular. Precedido por en primer lugar Quimi Portet en representación del principado de Cataluña, acto seguido el cantautor Pau Alabajos acompañado de la virtuosa violinista Laura Navarro en representación del país valenciano, y del grupo Blues de Picolat quienes acudieron desde Perpiñán y representaron a la Cataluña Norteña. El concierto empezó haciendo un homenaje al fallecido Pepe Rubianes con la reproducción de audio, de una actuación del humorista. Esto se hizo por el apoyo que él dio en vida a la causa de la protección territorio ampurdanés, según los comentarios que se hicieron entre actuación y actuación. Acto seguido se presentaron una serie de fotografías que mostraban la transformación que ha ido sufriendo el paisaje en los últimos años y especialmente los siete que hace que la plataforma existe. Se expuso la información, así mismo, que a pesar de haber gastado como asociación la suma de 34.000 € en pleitos contra los proyectos de gran envergadura que se quisieron desarrollar y que han ganado, todavía queda mucho trabajo por hacer. La nota poética de la velada, estuvo a cargo de Núria Esponellà, autora de la comarca, quién en apoyo envió un comunicado y un poema para que fuera leído en su nombre.

Avec la devise “Salvem l’Empordà” (Sauvons l’Empordà) mardi soir s’est déroulé un concert revendicatif au Théâtre Jardin de Figueres dont l’objectif était de faire prendre conscience à la population de la région du Alt Empordà, (Province de Girona) de la nécessité de préserver le territoire. Des artistes bénévoles se sont rendus à l’acte, en représentation des quatre points cardinaux du territoire catalan, afin de collecter des fonds à cette intention. La vedette incontestable de la soirée a été Cris Juanico et son groupe les “Menaix à truà” représentant les Iles Baléares et plus particulièrement Minorque. En première partie Quimi Portet représentait la Catalogne Sud, puis l’auteur interprète Pau Alabajos et la virtuose du violon Laura Navarro qui représentaient le Pays Valencien. Et en clôture le groupe Blues de Picolat venu de Perpignan en représentation de la Catalogne Nord. Le concert a commencé par un hommage posthume à Pepe Rubianes avec la diffusion en audio d’une des représentations du comédien. Car celui-ci, en effet, de son vivant, avait soutenu activement la cause de la protection du territoire de cette région, d’après les commentaires développés entre les présentations musicales. Après quoi, a eu lieu une projection d’une série de photographies montrant les transformations que le paysage a subies ces dernières années et spécialement depuis les sept ans que la plateforme existe. Une autre information intéressante étant le fait que, que malgré avoir dépense la somme de 34.000 € en procès judiciaires contre les projets de grande envergure qui ont voulu se développer et qui ont été gagnés, il reste encore beaucoup de travail à faire. La note poétique de la soirée, a été à charge de Núria Esponellà, poète du Alt Empordà, qui en soutien a fait lire en son nom un communique et un poème.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s