NOMS QUE DESTINEN

23 julio 2009


 Cadascú a de carregar amb les seves porcions d’ADN malsà i altres heretatges involuntaris el que inclou el nom i els cognoms. Els meus per exemple, son molt florals, i ratllen la cursileria, però son preferibles a d’altres més durs i pesats de portar. Hi ha cognoms molt feixucs, ara penso en Winehouse, no sé si podria dur aquest pesat nom sense ser com a mínim alcohòlica de naixement. A la gent de la faràndula els hi agrada això dels noms poc habituals com la Paltrow, que a la seva filla li va posar Apple un genèric que podia haver substituït per Granny, Reineta o Golden, tots ells molt apetitosos i què inciten a la mossegada. També hi ha la nomenclatura dels pobles, que pot ésser cridanera o graciosa. Com Guarromán a la província de Jaén, no ens estranyaria gens que allà neixes la grip porcina ara anomenada H1N1, una grip que com Prince el music, canvia el nom per simbolismes. Ara que, el Ultramort del Baix Empordà, tampoc es queda curt, i podria perfectament haver estat l’escenari del Thriller de Michael Jackson, i fer competència al Tembleque de la província de Toledo força idoni com a candidat per la figuració. Figueres, per exemple, donaria peu a crear una Fira de la Figa, però aquesta té lloc al Segrià i no pas al Empordà, pensava això quan tombo per casualitat sobre un article de cuina que proposa la mateixa idea sol•licitant la col•laboració d’una colla de restaurants de la regió amb menús inspirats en aquest fruit tan mediterrani. Al cap i a la fi, a Camembert a la Normandia, hi fan el famós formatge francès i a ningú no se li fa rar, ans al contrari, sembla que les coses son més bones si son fetes al lloc de la seva gènesi. El assumpte és que per ara, rés precís no identifica Figueres en tant que ciutat, ni visible, ni oculta. Per què la gent la situí en un plànol sempre hem d’afegir De Dalí, com cognom. Dona la imatge d’una esposa submisa i sotmesa als corrents del EmporTà. Esperem que l’Acústica, si més no, li doni nom propi. Tal vegada la hauríem de fusionar amb la vila i anomenar-la Figacústica.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s